Zijn uw meubelen aan vernieuwing toe ?

Meubelen die zeker een aardig prijskaartje  hebben en die u reeds 20  tot 30 jaar geleden gekocht hebt, vertonen slijtage, zijn vuil door het veel boenen of verbleekt door de zon of zijn misschien te donker gebeitst. Kortom u bent ze beu.

Ofwel verkoopt u ze, zonder er een fatsoenlijke prijs te kunnen krijgen en moet u opnieuw veel geld uitgeven om dezelfde kwaliteitsmeubelen terug kopen.

Wij kunnen uw massieve meubelen oud of antiek een nieuwe look geven !

Onze werkwijze

  • De geleden schade wordt hersteld, zoals vlekken verwijderen, herstellen van barsten, deuren en laden functioneel maken enz.

  • Oude boen en vernisresten worden chemisch gereinigd zodat er een fijne structuur overblijft.

  • Het chemisch ont-lakken of reinigen betekend dat het meubel word beneveld, geborsteld met  een afbijtproduct,  na inwerking wordt dit gereinigd en ontkleurd zonder dat het in een bad wordt gedompeld zoals het gekende logen.

  • Zo behoudt men de originele structuur van het meubel.

  • Na het fijn schuren kan men de meubelen in een lichte kleur beitsen of blank laten en afwerken met een eenvoudige boenwas, olieën of machinaal vernissen tot  2 componenten lakken in meestal een matte glansgraad.

 

De laatste jaren is er een hype ontstaan om meubelen te zandstralen, glasstralen of luchtgommen. Het grote nadeel hiervan is dat de houtstructuur zwaar beschadigd wordt door het stralen en na het fijn schuren de houtstructuur nog een tamelijk ruwe uitstraling behoud.

Kortom: stralen van meubelen is sterk af te raden !

Op deze manier bekomt u een nieuwe uitstraling van uw interieur met dezelfde meubelen!

Overzicht van een selectie renovatieprojecten

Eetkamermeubelen

Deze eetkamer meubelen zijn in massief eikenhout gemaakt, hebben een leeftijd van 25 jaar en zijn door ons atelier hersteld, gerenoveerd, kortom we hebben ze een nieuw leven gegeven.

PHOTO-2021-02-12-14-13-34 2.jpg
PHOTO-2021-02-12-14-13-34 4.jpg
PHOTO-2021-02-12-14-13-34 3.jpg
PHOTO-2021-02-12-14-13-34 5.jpg

Ladencommode

Bij deze commode is een straaltechniek toegepast. Zandstralen, glasstralen of luchtgommen zoals dit vaak wordt genoemd.

Het nadeel van deze technieken zijn:

  • Het hout wordt beschadigd omwille de zachte structuur of door het harde stralen van perslucht  en de gebruikte materialen.

  • Ook bij het lucht gommen bestaat de kans dat  kleur en vernis of boenresten nog te vinden zijn in de  poriën, waarbij de verdere afwerking geen goed resultaat geeft.

  • Van dichtbij kan je zien hoe de houtnerf/structuur zover is weg gestraald zodat er grote schade overblijft die niet kan gladgeschuurd worden.

  • Bij uitgestoken (gesculpteerd) meubelen kan men een beter resultaat bekomen door het chemisch reinigen.

 

Wij raden het stralen van meubelen pas aan, bij een moderne (strakke) uitvoering en enkel wanneer meubelen uit massief hout vervaardigd zijn.

Miniatuur commode

Na demontage is dit meubel chemisch ont-lakt en gestoomd. Zoals je van dichtbij kan zien is het hout zuiver maar heeft een lichte grove structuur die makkelijk en fijn kan geschuurd worden. Na herstelling en het verwijderen van vlekken is het meubel tenslotte fijn-geschuurd en klaar voor verdere afwerking.